DevExpress Nedir ?
  • Erdem ADALI
  • 09 Mayıs 2023
  • 127

DevExpress Nedir ?

DevExpress, .Net platformu için geliştirilmiş olan bir bileşenler topluluğudur. Developer Express'in kısaltması olan DevExpress, klasik Windows form elementlerine kıyasla daha fazla görsel ve işlevsel seçenek sunarak yazılımcıların işini kolaylaştırır. Masaüstü uygulama geliştiricileri için özellikle MessageBox'tan Gridview'lere kadar uzanan üstün özellikli görsellik ve işlevsellik sunar.


DevExpress, Visual Studio'da kullanılabilen kapsamlı bir bileşendir ve sektöründe en iyilerden biridir. Yazılım geliştiricilerinin ihtiyaç duyduğu araçları, zorlandığı noktaları ve gereksinimleri göz önünde bulundurarak geliştirilmiştir. Toolbars'ta (Ribbon Form, XtraReport, Gridler, Textler, Menüler, Temalar vb.) birçok nesne sunar ve görsel açıdan oldukça başarılıdır. Nesnelere çeşitli efektler uygulanarak görsellik ve kullanım kolaylığı kod yazmadan sağlanabilir. DevExpress nesneleri, kendi özel "dll" dosyalarını kullanır. DevExpress kullanırken, form isimlerinin genellikle "XtraForm" olduğu görülebilir.


Geliştirdiğiniz projelerinizde DevExpress kullanarak, daha fazla görsel seçenek sunan ve işlevselliği arttıran uygulamalar oluşturabilirsiniz. Ayrıca, DevExpress'in kapsamlı bileşenleri sayesinde, projelerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde geliştirebilirsiniz.