iPhone fabrika ayarlarına nasıl döndürülür?
  • Erdem ADALI
  • 17 Mayıs 2023
  • 103

iPhone fabrika ayarlarına nasıl döndürülür?

iPhone cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeden önce, verilerinizi yedeklemenizi kesinlikle öneriyoruz. Bu şekilde, sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra önemli bilgilerinizi kaybetmeden geri yükleyebilirsiniz. Verilerinizi yedeklemek için iCloud veya iTunes'u rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunun için Ayarlar > iCloud > Yedekleme bölümüne gidin. Sonra, iCloud yedekleme seçeneğinin etkin olduğundan emin olun.


"Cihazınızın en son ne zaman yedeklendiğini görmek için 'Şimdi Yedekle' seçeneğinin altını kontrol edin." Eğer cihazınız daha önce yedeklendi ise her şey yolunda demektir. Ancak, cihazınız daha önce yedeklenmediyse, verilerinizi iCloud'a manuel olarak yedeklemek için "Şimdi Yedekle" seçeneğini tıklayın. Bu şekilde verileriniz iCloud'a yedeklenecektir.


Eğer cihazınızı başkasına satmak için sıfırlıyorsanız, iCloud hesabınızdan çıkış yapmayı ve "Telefonumu Bul" hizmetini kapatmayı unutmayın. iCloud'dan çıkış yapmadan telefonunuzu sattığınızda, yeni sahibi cihazı sıfırladığında sizin Apple kimliğinize ve şifrenize ihtiyaç duyacaktır. Bu da ciddi sorunlara yol açabilir.


iPhone cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce yukarıdaki adımları tamamladıysanız, sıfırlama işlemine hazırsınız demektir. Bunun için Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin. "Tüm Ayarları Sıfırla" ve "Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil" seçeneklerini göreceksiniz. Sadece telefonun ayarlarını silmek istiyorsanız ilk seçeneği, içerisindeki tüm dosyaları silmek istiyorsanız ikinci seçeneği seçin.


Sonra, silme işlemine başlamak için parolanızı girmeniz istenecek ve cihazınızın her şeyi silmek istediğinizi onaylamanız istenecektir. "Sil" seçeneğine tıklayarak onaylayın. Bu işlem, iPhone'unuzdaki veri miktarına bağlı olarak birkaç dakika sürebilir. Silme işlemi tamamlandıktan sonra cihazınız, ilk aldığınız günkü gibi sıfırlanmış bir şekilde başlatılacaktır.