Flutter Nedir ?
  • Erdem ADALI
  • 26 Mart 2023
  • 505

Flutter Nedir ?

Flutter, Google tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir mobil uygulama Yazılım Geliştirme Kitidir (SDK) ve iOS ile Android için tek bir kod tabanından uygulama geliştirme olanağı sağlar. Programlama dili olarak Dart kullanır.

Flutter'ın bazı avantajları şunlardır:

Yüksek Verimlilik

Flutter, çapraz platform özelliği sayesinde Android ve iOS için aynı temel kodu kullanarak uygulama geliştirmeyi mümkün kılar. Bu sayede geliştiriciler zaman tasarrufu yapabilirler.

Kararlı Performans

Flutter, yerel bileşenlerle iletişim kurmak için JavaScript motoruna ihtiyaç duymaz. Bu nedenle, diğer dillere göre daha stabil bir performans sunar. Kararlılık, geliştirme süreci boyunca hemen fark edilir.

Özelleştirilebilir Widget'lar ile Hızlı UI Kodlama

Flutter, önceden hazırlanmış widget'lar kullanır. Bu widget'lar, hızlı bir şekilde UI özelleştirmeleri yaparak herhangi bir özelleştirme düzeyine ulaşmanızı sağlar. Bu sayede, hızlı bir şekilde çapraz platform uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Daha Az Test

Flutter ile tek bir kod tabanı kullanarak, aynı uygulamayı farklı platformlar için geliştirme ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz. Bu sayede, geliştiriciler otomatik testleri bir kez yazarak iki farklı platformu test edebilirler. Bu da daha az test anlamına gelir.


Flutter, hızlı, verimli ve özelleştirilebilir bir uygulama geliştirme platformudur ve farklı platformlarda uygulama geliştirmeyi kolaylaştırır.