Google Aktif Olmayan Hesapları Silme Kararı Aldı
  • Erdem ADALI
  • 17 Mayıs 2023
  • 560

Google Aktif Olmayan Hesapları Silme Kararı Aldı

Google, kullanıcıların güvenliğini sağlama konusundaki çabalarının bir parçası olarak etkin olmayan hesapları silme kararı aldı. Aralık ayından itibaren, Google Workspace, YouTube ve Google Fotoğraflar gibi hizmetlerde iki yıldan daha uzun süredir kullanılmayan hesaplar ve içerikler sunuculardan kaldırılacak.


Bu karar, terk edilmiş hesapların güvenlik açığına yol açabileceği endişesiyle alındı. Aktif olmayan hesaplar, temel güvenlik özelliklerine sahip olmadığı için daha yüksek risk taşıyor. Özellikle iki adımlı doğrulama gibi güvenlik önlemlerine sahip olmayan hesapların ele geçirilmesi, kimlik hırsızlığı, spam e-postaların paylaşılması ve zararlı içeriklerin dağıtılması gibi olumsuz sonuçlara yol açabilir.


Google, bu hesapları silmeden önce Aralık ayından itibaren kullanıcılara bildirimde bulunacak. Şirket, öncelikli olarak bir süredir etkin olmayan hesapları hedefleyecek, ancak ticari veya eğitim kurumları tarafından kullanılan hesaplar bu kapsamda değerlendirilmeyecek. Google, hesap silme politikasıyla kullanılmayan hesapların neden olduğu güvenlik risklerini azaltmayı hedefliyor. Bu nedenle, kişisel bilgilerini ve dijital varlıklarını korumak isteyen kullanıcıların Google hesaplarını aktif bir şekilde kullanmaları önem taşıyor.