Mobil Tasarım (Responsive) Nedir?
  • Erdem ADALI
  • 10 Mayıs 2023
  • 135

Mobil Tasarım (Responsive) Nedir?

Mobil tasarım (responsive design), web sitelerinin ve uygulamaların farklı ekran boyutlarına uyumlu hale getirilmesi için kullanılan bir tasarım yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, web sitelerinin her türlü cihazda (masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet, akıllı telefon vb.) doğru şekilde görüntülenmesini sağlar.


Mobil tasarım, bir web sitesinin veya uygulamanın tasarımının, ekran boyutuna ve cihazın özelliklerine göre otomatik olarak ayarlanmasını sağlar. Bu sayede, kullanıcılar farklı cihazlarla web sitesine veya uygulamaya erişebilir ve içeriği kolayca okuyabilirler. Örneğin, bir web sitesi, mobil cihazlarda kolayca gezinilebilir ve düğmeler büyük boyutta olabilir.


Mobil tasarımın bir diğer avantajı, Google gibi arama motorlarının web sitelerini mobil cihazlarla uyumlu olup olmadığına göre sıralamasıdır. Bu nedenle, web geliştiricileri ve tasarımcıları, mobil tasarımın önemini anlamalı ve web sitelerinin ve uygulamaların farklı ekran boyutlarına uyumlu hale getirilmesi için responsive tasarım tekniklerini kullanmalıdır.