Google'un Yapay Zekası Bard Nedir?
  • Erdem ADALI
  • 16 Mayıs 2023
  • 128

Google'un Yapay Zekası Bard Nedir?

Google, geçtiğimiz hafta Bard adında bir yapay zeka uygulamasını duyurarak ChatGPT'ye rakip oldu. Şirketin Google I/O geliştiriciler konferansında yapay zeka odaklı olduğu vurgulandı. Microsoft'un desteklediği ChatGPT, geçtiğimiz yıldan beri yapay zeka uygulamalarının öncüsü olarak ön plandaydı ve şimdi ciddi bir rekabetle karşı karşıya.


Google, Bard ile ChatGPT'nin sunduğu bazı hizmet ve özellikleri ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunuyor. Bard'ın kullanıcılara sunduğu özellikler ise şunlar:


İnternet bağlantısı: Bard, internet bağlantısı gerektiren sorgulara anlık olarak cevap verebilirken, ChatGPT ücretsiz kullanıcılarına bu özelliği sunmuyor.


SEO Asistanı: Bard, web siteniz için SEO optimizasyonu konusunda size yardımcı olabilir ve Google'ın algoritmasına göre optimize edilmiş içerikleri belirleyebilir.


Resim işleme: Bard, metin tabanlı olmayan görsel içerikleri kullanarak arama yapabilir ve bazı cevapları görsel olarak destekleyebilir.


Sorguları dışa aktarma: Bard, yaptığınız sorguları ve yapay zeka ile yapılan sohbetleri bir dosya olarak dışarıya aktarmanızı veya doğrudan Google'ın e-posta servisi Gmail aracılığıyla bir adrese göndermenizi sağlar.


Plugin'ler ve kodlar: Bard, belirttiğiniz bir uygulama için istediğiniz bir programlama dilinde kod parçacığı yazabilir ve farklı uygulamalara bağlantılar sunabilir.


Şiir ve metin kalıpları: Bard, çeşitli metin kalıplarında cevap verebilir, isteğe bağlı olarak sorgularınıza şiir, mektup veya e-posta formatında cevaplar sunabilir.


Dil desteği ve çeviri: Bard, 26 dilde cevap verebilen ve çeviri yapabilen bir yapay zeka olarak programlanmıştır. Ancak Türkçe sorulara veya Türkçe çevirilere henüz tam anlamıyla yanıt verme kabiliyeti gelişmemiştir.