Windows'a "iPhone ile Bağlantı" Özelliği Geldi
  • Erdem ADALI
  • 16 Mayıs 2023
  • 115

Windows'a "iPhone ile Bağlantı" Özelliği Geldi

iPhone'unuzu artık bilgisayarınızdan kontrol edebilirsiniz.Windows üzerinden mesaj gönderebilecek, arama yapabilecek ve iPhone’unuza gelen bildirimleri görebileceksiniz.Microsoft, Windows Insider güncellemesi olan KB5023706 koduyla Windows için hazırlanan "Telefon Bağlantısı" (Phone Link) uygulamasını güncelledi. Bu güncelleme sayesinde uygulama üzerinden iMessage'a erişim imkanı sağlandı.


Geçtiğimiz ay, Microsoft bu güncellemeyi belirli Windows kullanıcılarına sunmuştu. Ancak son duyurulara göre, Microsoft bu güncellemeyi artık tüm Windows kullanıcıları için yayınladı ve böylece Telefon Bağlantısı uygulamasına iPhone desteği geldi.


Phone Link Nedir?


Phone Link, basitçe ifade etmek gerekirse, iPhone'ların Windows bilgisayarlara bağlanmasına olanak sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, Windows üzerinden iMessage aracılığıyla mesaj gönderme ve alma, arama yapma ve telefonlarına gelen bildirimleri bilgisayarlarında görme gibi işlemleri gerçekleştirebilirler.


Microsoft, Windows cihazlarını iPhone'lara bağlamak ve iMessage'ı kullanmak için Bluetooth teknolojisinden yararlanmaktadır. Yani, Windows çalıştıran bir bilgisayar Bluetooth desteğine sahipse, Phone Link uygulamasını herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.